SPRING ROLLS - sajgonki chińskie wg Feri's kitchen

 

 Spring rolls - sajgonki chińskie wg Feri's kitchen
 
papier ryżowy
pomidorki cherry
papryka czerwona
papryka żółta
cebula
jaja przepiórcze
kukurydza
sól, pieprz, papryka ostra 
 
Spring rollsy, a dokładniej sajgonki, można robić na wiele sposobów. 
Ja przedstawiam swoją wersję na szybko, smacznie, zdrowo i surowo. 
Celowo nie podałam ilości składników, bo wszystko to zależy od tego ile chcemy ich zrobić.
Cebulę kroimy w piórka, papryki w paseczki, pomidorki i jajka przepiórcze na pół.
Papier ryżowy użyłam mały ( bo są duże też płaty). Zwilżony płat papieru ryżowego 
kładziemy na deskę, nakładamy składniki i zwijamy. 
 
Porada:
Do nawilżania papieru ryżowego używaj tylko i wyłącznie letniej wody, każdy płat zamocz max 2-3 sekundy. Duży płaski talerz jest wygodny do namaczania.
 
Szybkie śniadanie, lunch, przekąska albo kolacja :) Smacznego !
 
 
 
 
 
Zapraszam na mój kanał:
 

Komentarze