GYOZA - pierożki japońskie wg Feri's kitchen

Moi drodzy, to mój pierwszy post na tym blogu.
Mój poprzedni blog to tastelifephotograph.blogspot.com
Nie będę powielać treści z poprzedniego, tam jest sporo przepisów więc zapraszam i tam :)
 
 
GYOZA - pierożki japońskie wg Feri's kitchen
 
300g mięsa wołowego
100g grzybów ENOKI (1 opak.)
1,5 opakowania Gyoza (gotowe ciasto na pierogi)
1 cebula
2 ząbki czosnku
6 liści sałaty rzymskiej 
1 łyżka sosu sojowego jasnego 
sól, pieprz, papryka ostra 
 
  
Sałatę, czosnek, cebulę i grzyby szatkuję ( ja osobiście robię to w chooperze). 
Łączę z mięsem, doprawiam i daje na ok. 1h do lodówki, wtedy nabierze smaku.
Gotowe ciasto rozmrażam, nakładam niewielką ilość i zaklejam. 
Końce ciasta warto zwilżyć wodą, aby dobrze się lepiły. 
 Patelnię nagrzać z odrobiną oleju. Smażymy ok. 4 min, a potem zalewamy 1/4 część patelni wodą, gotujemy pod przykryciem ok. 6  min.
 
Zapach i smak jest obłędny :) Smacznego ! 



 
Zapraszam na mój kanał:
 

Komentarze

Popularne posty