GYOZA - pierożki japońskie wg Feri's kitchen
Moi drodzy, to mój pierwszy post na tym blogu.
Mój poprzedni blog to tastelifephotograph.blogspot.com
Nie będę powielać treści z poprzedniego, tam jest sporo przepisów więc zapraszam i tam :)
GYOZA - pierożki japońskie wg Feri's kitchen
300g mięsa wołowego
100g grzybów ENOKI (1 opak.)
1,5 opakowania Gyoza (gotowe ciasto na pierogi)
1 cebula
2 ząbki czosnku
6 liści sałaty rzymskiej
1 łyżka sosu sojowego jasnego
sól, pieprz, papryka ostra
Sałatę, czosnek, cebulę i grzyby szatkuję ( ja osobiście robię to w chooperze).
Łączę z mięsem, doprawiam i daje na ok. 1h do lodówki, wtedy nabierze smaku.
Gotowe ciasto rozmrażam, nakładam niewielką ilość i zaklejam.
Końce ciasta warto zwilżyć wodą, aby dobrze się lepiły.
Patelnię nagrzać z odrobiną oleju. Smażymy ok. 4 min, a potem zalewamy 1/4 część patelni wodą, gotujemy pod przykryciem ok. 6 min.
Zapach i smak jest obłędny :) Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz